Nastavení soukromí

Nezbytné služby

Nezbytné služby mají zásadní význam pro provoz naší stránky, a proto je nelze deaktivovat. Patří k nim:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP lokalizace (anonymní)

  • Nastavení soukromí

  • Cookies

Analytické služby

Pomocí těchto služeb vypracováváme anonymizované analýzy a statistiky o výkonnosti a používání stránek/aplikací. Zjištěná data jsou pro nás nejdůležitějším základem k rozpoznání možných problémů a k dalšímu zlepšování uživatelského prožitku.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Personalizace

Tyto služby zajišťují osobnější, relevantnější uživatelský prožitek, jelikož obsah je personalizován/individualizován na základě informací o dosavadních návštěvách, otevřených stránkách a nákupech.

  • Sovendus

  • Nosto

Služby sociálních médií

Tyto služby umožňují sdílení našeho obsahu s přáteli a známými na sociálních sítích, jejich další doporučování či „lajkování“.

  • Facebook

Hyena

Hyena

SKU: 14735

Rozměry: 3,1 x 8,6 x 5,2 cm (Š x H x V)


Hyena

Product details

Hyena skvrnitá sice nepatří k nejkrásnějším, je však nejúspěšnější dravou šelmou africké savany. Žije ve smečkách čítajících až osmdesát zvířat a loví za soumraku.

Hyeny skvrnité vypadají na první pohled jako vysocí psi. Nápadné jsou jejich dlouhé krky, silné lebky, hnědé fleky na žlutohnědé srsti a snižující se hřbetní linie. Díky ní působí stále tak, jako by se krčily. Jejich vzhled dopomohl těmto šelmám ke špatné pověsti. Na lidské pozorovatele působí nezřídka hrozivě a úskočně. Ve skutečnosti jsou hyeny skvrnité nejúspěšnějšími lovci afrických savan. Za soumraku loví velké kopytnatce, nepohrdnou ale ani malými zvířaty, jako je hmyz nebo plazi. Někdy také berou kořist jiným šelmám, například lvům nebo levhartům. Hyeny sežerou své kořisti celé, protože mohou strávit i kosti. Jen chlupy vyzvrací. Hyeny žijí ve smečkách čítajících až 80 zvířat, v jejichž čele vždy stojí dominantní samice.

Zábavný fakt

Hyeny dokážou rozkousat a strávit dokonce i kosti.

Vědecká fakta

  • Vědecký název: Crocuta crocuta
  • Globální domov: Afrika
  • Stav ochrany: Nejsou ohrožené
  • Hlavní místo výskytu: Subtropická buš, Subtropická travnatá krajina, Suchá savana