Nastavení soukromí

Nezbytné služby

Nezbytné služby mají zásadní význam pro provoz naší stránky, a proto je nelze deaktivovat. Patří k nim:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP lokalizace (anonymní)

  • Nastavení soukromí

  • Cookies

Analytické služby

Pomocí těchto služeb vypracováváme anonymizované analýzy a statistiky o výkonnosti a používání stránek/aplikací. Zjištěná data jsou pro nás nejdůležitějším základem k rozpoznání možných problémů a k dalšímu zlepšování uživatelského prožitku.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Personalizace

Tyto služby zajišťují osobnější, relevantnější uživatelský prožitek, jelikož obsah je personalizován/individualizován na základě informací o dosavadních návštěvách, otevřených stránkách a nákupech.

  • Sovendus

  • Nosto

Služby sociálních médií

Tyto služby umožňují sdílení našeho obsahu s přáteli a známými na sociálních sítích, jejich další doporučování či „lajkování“.

  • Facebook

Mládě ledního medvěda, běžící

Mládě ledního medvěda, běžící

SKU: 14708

Rozměry: 6,5 x 4 x 4 cm (Š x H x V)


Mládě ledního medvěda, běžící

Product details

Medvědi lední jsou největšími šelmami na světe. Jejich hustá, sněhobílá srst a tlustá vrstva podkožního tuku je chrání před zimou.

Lední medvěd je společně s medvědem grizzlym největší suchozemskou šelmou na Zemi. Se svou váhou více než 500 kilogramů a svou délkou až tři metry je tento medvěd dvakrát větší než sibiřský tygr. Aby mohli vzdorovat arktickým mrazům, jsou lední medvědi vybaveni silnou vrstvou tuku. Kromě toho mají také jednu vrstvu spodní srsti a vrstvu průsvitných ochranných chlupů. Mohou tudíž plavat a lovit při velmi nízkých teplotách. Lední medvědi jsou velmi dobří plavci a byli již spatřeni ve vzdálenosti až 300 kilometrů od břehu. Při hledání potravy používají lední medvědi velice citlivý čich. Mohou cítit jeden a půl kilometru vzdálený nebo pod metrovou vrstvou sněhu zahrabaný pach! Sluch a zrak mají srovnatelný s člověkem. Lední medvědi žijí sice jako samotáři, nemají ale žádná pevná teritoria a rádi si spolu hrají. Páření probíhá v květnu a lední medvědice během doby březosti téměř ztrojnásobí svou váhu.

Zábavný fakt

Lední medvědi jsou perfektně uzpůsobení pro život v oblasti věčného ledu. Dokážou dokonce uplavat dlouhé vzdálenosti v ledově studené vodě.

Vědecká fakta

  • Vědecký název: Ursus maritimus
  • Globální domov: Arktida, Grónsko, Kanada, Sibiř
  • Stav ochrany: Zranitelné
  • Hlavní místo výskytu: Šelfové moře, Ústí řek