Nastavení soukromí

Nezbytné služby

Nezbytné služby mají zásadní význam pro provoz naší stránky, a proto je nelze deaktivovat. Patří k nim:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP lokalizace (anonymní)

  • Nastavení soukromí

  • Cookies

Analytické služby

Pomocí těchto služeb vypracováváme anonymizované analýzy a statistiky o výkonnosti a používání stránek/aplikací. Zjištěná data jsou pro nás nejdůležitějším základem k rozpoznání možných problémů a k dalšímu zlepšování uživatelského prožitku.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Personalizace

Tyto služby zajišťují osobnější, relevantnější uživatelský prožitek, jelikož obsah je personalizován/individualizován na základě informací o dosavadních návštěvách, otevřených stránkách a nákupech.

  • Sovendus

  • Nosto

Služby sociálních médií

Tyto služby umožňují sdílení našeho obsahu s přáteli a známými na sociálních sítích, jejich další doporučování či „lajkování“.

  • Facebook

Samec žirafy

Samec žirafy

SKU: 14749

Rozměry: 12,7 x 4,4 x 17 cm (Š x H x V)


Samec žirafy

Product details

Samci žirafy jsou se svými až šesti metry největšími suchozemskými zvířaty. Jejich krk může měřit až dva a půl metru a vážit až 250 kilogramů. Přesto však mají – jako my lidé – jen sedm krčních obratlů.

Žirafí samci jsou tak vysocí, že svou hlavou mohou nakouknout do okna ve druhém patře nějaké budovy a pozdravit. Jejich jazyk měří 50 centimetrů, je necitlivý vůči ostnatým listům a má nezvyklou barvu: je tmavě modrý. Tato barva chrání jazyk před slunečním žárem, když jím žirafy ovíjí a škubají listy. Mezi jednotlivými jídly musí i tak velká zvířata, jako jsou žirafy, spát. Když nehrozí žádné nebezpečí, dají si šlofíka. V divočině spí ale především vestoje.

Zábavný fakt

Když spolu bojují dva žirafí samci, bouchají hlavou do krku protivníka.

Vědecká fakta

  • Vědecký název: Giraffa camelopardalis
  • Globální domov: Afrika
  • Stav ochrany: Nejsou ohrožené
  • Hlavní místo výskytu: Subtropická buš, Subtropické lesy, Vlhká savana