Nastavení soukromí

Nezbytné služby

Nezbytné služby mají zásadní význam pro provoz naší stránky, a proto je nelze deaktivovat. Patří k nim:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP lokalizace (anonymní)

  • Nastavení soukromí

  • Cookies

Analytické služby

Pomocí těchto služeb vypracováváme anonymizované analýzy a statistiky o výkonnosti a používání stránek/aplikací. Zjištěná data jsou pro nás nejdůležitějším základem k rozpoznání možných problémů a k dalšímu zlepšování uživatelského prožitku.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Personalizace

Tyto služby zajišťují osobnější, relevantnější uživatelský prožitek, jelikož obsah je personalizován/individualizován na základě informací o dosavadních návštěvách, otevřených stránkách a nákupech.

  • Sovendus

  • Nosto

Služby sociálních médií

Tyto služby umožňují sdílení našeho obsahu s přáteli a známými na sociálních sítích, jejich další doporučování či „lajkování“.

  • Facebook

Slon africký, samice

Slon africký, samice

SKU: 14761

Rozměry: 14,6 x 7,5 x 9,1 cm (Š x H x V)


Slon africký, samice

Product details

Mláďata slona afrického rostou 20 až 22 měsíců v těle své matky, než spatří světlo světa. Slonice jsou nejdéle březími samicemi ze všech savců.

Sloni se označují jako tlustokožci. Jejich kůže je však tak citlivá, že mohou dokonce dostat úpal. Proto na sebe sloni často hází vrstvy bahna. Proti žhnoucím vedrům to působí také jako příjemný „chladivý zábal“. Se svýma velkýma ušima sloni neslyší víc než jiná zvířata, ale pomáhají jim vypořádat se s africkými vedry. Když se ovívají svýma ušima, ochlazuje se v nich krev a zajišťuje to osvěžení.

Zábavný fakt

Stádo slonů se často skládá z deseti až dvanácti zvířat a je vedeno zkušenou samicí.

Vědecká fakta

  • Vědecký název: Loxodonta africana
  • Globální domov: Afrika
  • Stav ochrany: Zranitelné
  • Hlavní místo výskytu: Buš, Lesy, Savana, Travnatá krajina