Nastavení soukromí

Nezbytné služby

Nezbytné služby mají zásadní význam pro provoz naší stránky, a proto je nelze deaktivovat. Patří k nim:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP lokalizace (anonymní)

  • Nastavení soukromí

  • Cookies

Analytické služby

Pomocí těchto služeb vypracováváme anonymizované analýzy a statistiky o výkonnosti a používání stránek/aplikací. Zjištěná data jsou pro nás nejdůležitějším základem k rozpoznání možných problémů a k dalšímu zlepšování uživatelského prožitku.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Personalizace

Tyto služby zajišťují osobnější, relevantnější uživatelský prožitek, jelikož obsah je personalizován/individualizován na základě informací o dosavadních návštěvách, otevřených stránkách a nákupech.

  • Sovendus

  • Nosto

Služby sociálních médií

Tyto služby umožňují sdílení našeho obsahu s přáteli a známými na sociálních sítích, jejich další doporučování či „lajkování“.

  • Facebook

Slon indický, mládě

Slon indický, mládě

SKU: 14755

Rozměry: 8,5 x 2,8 x 4,7 cm (Š x H x V)


Slon indický, mládě

Product details

Ačkoliv u dospělých zvířat to není tak patrné: sloni mají chlupy, především na hlavě a hřbetu. Zejména u slůňat lze legrační chmýří dobře rozpoznat.

Sloni indičtí mají zpravidla znatelně více chlupů na hlavě a hřbetu než jejich afričtí příbuzní. Už jen skutečnost, že mají vlastně chlupy, je překvapující. Koneckonců, jak je známo, tlustá srst velmi dobře hřeje, což je v tropických vedrech spíše nepraktické. Jejich chlupy jsou ale velmi jemné. Když fouká vítr jemným chmýřím, zajišťuje to ochlazení. Sloni mají chlupy dokonce i na chobotu. Slouží stejně jako vousy u koček k ohmatávání okolí.

Zábavný fakt

Zatímco v Africe žije okolo 500 000–700 000 slonů, v Asii už je to jen asi 40 000 kusů.

Vědecká fakta

  • Vědecký název: Elephas maximus
  • Globální domov: Asie
  • Stav ochrany: Silně ohrožené
  • Hlavní místo výskytu: Subtropická buš, Subtropická travnatá krajina, Subtropické lesy