Nastavení soukromí

Nezbytné služby

Nezbytné služby mají zásadní význam pro provoz naší stránky, a proto je nelze deaktivovat. Patří k nim:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP lokalizace (anonymní)

  • Nastavení soukromí

  • Cookies

Analytické služby

Pomocí těchto služeb vypracováváme anonymizované analýzy a statistiky o výkonnosti a používání stránek/aplikací. Zjištěná data jsou pro nás nejdůležitějším základem k rozpoznání možných problémů a k dalšímu zlepšování uživatelského prožitku.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Personalizace

Tyto služby zajišťují osobnější, relevantnější uživatelský prožitek, jelikož obsah je personalizován/individualizován na základě informací o dosavadních návštěvách, otevřených stránkách a nákupech.

  • Sovendus

  • Nosto

Služby sociálních médií

Tyto služby umožňují sdílení našeho obsahu s přáteli a známými na sociálních sítích, jejich další doporučování či „lajkování“.

  • Facebook

Slon indický, samice

Slon indický, samice

SKU: 14753

Rozměry: 13 x 5,5 x 8,5 cm (Š x H x V)


Slon indický, samice

Product details

Sloni mají extrémně pohyblivé a silné choboty se 150 000 svalovými snopci, které se skládají z desítek svalových vláken. Špička chobotu afrického slona má dva pysky, asijského pouze jeden.

Chobot slonů je tak všestranný jako švýcarský nůž. Nejenže díky němu slon velmi dobře cítí, s jeho pomocí také nasává vodu, přidržuje se jím, zvedá stromy nebo na sebe hází chladivé bahno. Aby se mohl najíst, obtočí listy a traviny svým chobotem, vyškubne je ze stromu a dopraví do tlamy. Dospělé zvíře sní denně až 150 kg zeleniny. Se svým chobotem mohou sloni dokonce vytvářet řeč podobnou té lidské. Strčí si chobot do tlamy a položí ho na jazyk.

Zábavný fakt

Sloni dokážou svým chobotem pohybovat předměty, které váží až 300 kg.

Vědecká fakta

  • Vědecký název: Elephas maximus
  • Globální domov: Asie
  • Stav ochrany: Silně ohrožené
  • Hlavní místo výskytu: Subtropická buš, Subtropická travnatá krajina, Subtropické lesy