Asiatisk hunelefant

Asiatisk hunelefant

Katalognummer
14753
Størrelsesforhold
13 x 5,5 x 8,5 cm (B x D x H)
Aldersanbefaling
3-8 År
  • Detaljer
  • Flere oplysninger
Detaljer
Elefanter har ekstremt bevægelige og stærke snabler med 150.000 muskelfiberbundter. På spidsen af snablen har afrikanske elefanter to „læber“, den asiatiske elefant har kun en.
Snablen på en elefant er lige så alsidig som en schweizerkniv. Elefanten, som har en god lugtesans, lugter med snablen, men den suger også vand med den og bruger den til at holde sig fast med, løfte træer op eller overdænge sig med køligt slam. For at æde griber elefanten om græs og blade med sin snabel, piller dem af træet og putter dem i munden. En fuldt udvokset elefant fortærer op til 150 kg planter om dagen. Elefanten kan endda frembringe menneskelignende ord med sin snabel. Det gør den ved at stikke snablen ind i munden og lægge den på tungen.
Flere oplysninger

Fun fact

Med deres snabler kan elefanter flytte genstande med en vægt på op til 300 kg.

Videnskabeligt fakta

  • Videnskabeligt navn : Elephas maximus
  • Globalt hjem : Asien
  • Opbevaringsstatus : Moderat truet
  • Primær bopæl : Subtropisk skov, Subtropisk busklandskab, Subtropisk græsmark