Isbjørneunge, løbende

Isbjørneunge, løbende

Katalognummer
14708
Størrelsesforhold
6,5 x 4 x 4 cm (B x D x H)
Aldersanbefaling
3-8 År
  • Detaljer
  • Flere oplysninger
Detaljer
Isbjørnen er det største rovdyr på jorden. Dens tykke, snehvide pels og et tykt fedtlag beskytter den mod kulden.
Isbjørnen og gråbjørnen er de største rovdyr på jorden. Isbjørnen, der vejer over 500 kilo og kan blive op til 3 meter lang, er dobbelt så stor som en sibirisk tiger. Isbjørnen har et tykt fedtlag, som gør den i stand til at modstå den ekstreme polarkulde. Den har også en underpels og et beskyttende lag gennemsigtig pels. Det gør den i stand til at jage og svømme ved meget lave temperaturer. Isbjørnen er en rigtig god svømmer og er blevet set op til 300 km fra kysten. Når den søger efter føde, har isbjørnen gavn af en meget følsom lugtesans. Den kan opfange lugte, der er over 1,5 kilometer væk eller begravet under en meter sne! Isbjørnens hørelse og syn kan sammenlignes med menneskets. Isbjørne lever alene, men har ikke noget afgrænset territorium og holder af at lege med hinanden. Parringen finder sted i maj, og i løbet af drægtighedsperioden bliver hunisbjørnens vægt næsten tredoblet.
Flere oplysninger

Fun fact

Isbjørnen er perfekt tilpasset livet på Antarktis' evige is. Den kan svømme lange strækninger i det iskolde vand.

Videnskabeligt fakta

  • Videnskabeligt navn : Ursus maritimus
  • Globalt hjem : Arctic, Greenland, Canada, Siberia
  • Opbevaringsstatus : Truet
  • Primær bopæl : Flodmundinger, Continental shelf
Lignende varer