Sneleopard

Sneleopard

Katalognummer
14838
Sneleoparden har en lysegrå pels med sorte rosetter, og det genspejler den kvalitetsmalede sneleopard fra Schleich® Wild Life.
  • Detaljer
  • Flere oplysninger
Detaljer
Størrelsesforhold
10,5 x 5,2 x 4,3 cm (B x D x H)
Aldersanbefaling
3-8 År
Flere oplysninger
Pumaen - også kaldt sneleopard - er en rovkat, der lever i det centrale Asiens højtliggende, stenede bjergegne. Her ernærer den sig først og fremmest af får, stenbukke og geder. Dens tætte pels beskytter dyret mod den klirrende kulde; men den er også så smukt, at dyret er efterstræbt af krybskytter. Pumaen er derfor nu en truet dyreart. Særdeles bemærkelsesværdig er dyrets hale, der er næsten lige så lang som resten af kroppen; det ses også på pumaen fra Schleich® Wild Life.

Fun fact

Pumaen benytter sin buskede hale som en slags ror, når den springer - og også som et værn mod kulden.

Videnskabeligt fakta

  • Videnskabeligt navn : Panthera uncia
  • Globalt hjem : Nordøstlige Europa, Asien
  • Opbevaringsstatus : Truet
  • Primær bopæl : Klippefyldte områder
Lignende varer