Aasiannorsu, naaras

Aasiannorsu, naaras

Luettelonumero
14753
Norsuilla on äärimmäisen liikkuva ja vankkatekoinen kärsä, jossa on jopa 150 000 lihassyykimppua. Afrikannorsujen kärsän päässä on kaksi sormea muistuttavaa uloketta, kun taas aasiannorsuilla näitä on vain yksi.
  • Tarkemmat tiedot
  • Lisätietoja
Tarkemmat tiedot
Mitat
13 x 5,5 x 8,5 cm (L x S x K)
Ikäsuositus
3-8 Vuotta
Lisätietoja
Norsun kärsä on yhtä monipuolinen kuin sveitsiläinen linkkuveitsi. Kärsän avulla norsu haistaa äärimmäisen tarkasti, imee vettä, pitää kiinni, nostaa puita ja suihkuttaa päälleen vilvoittavaa mutaa. Kun norsu haluaa syödä, se tarttuu lehtiin ja ruohoon kärsällään, kiskoo ne irti ja työntää suuhunsa. Täysikasvuinen norsu voi ahmia päivittäin jopa 150 kiloakasveja. Kärsänsä avulla norsut kykenevät tuottamaan ihmisten puheen sanoja muistuttavia äänteitä. Ne työntävät kärsän suuhunsa ja asettavat sen kieltään vasten.

Fun Fact

Norsut voivat siirtää kärsällään jopa 300 kiloa painavia esteitä.

Tieteelliset tosiasiat

  • Tieteellinen nimi : Elephas maximus
  • Globaali aloitussivu : Aasia
  • Konservointitila : Erittäin uhanalaiset
  • Ensisijainen eliöympäristö : Subtrooppinen metsä, Subtrooppisten alueiden pensasaro, Subtrooppisten alueiden niityt
Liittyvät tuotteet