Afrikannorsu, uros

Afrikannorsu, uros

Luettelonumero
14762
Mitat
19,5 x 9 x 12,3 cm (L x S x K)
Ikäsuositus
3-8 Vuotta
  • Tarkemmat tiedot
  • Lisätietoja
Tarkemmat tiedot
Norsun muisti on legendaarinen: Vielä monien vuosienkin jälkeen se muistaa edelleen, missä juomapaikat sijaitsivat, ja tunnistaa norsut, joista se erotettiin aikanaan.
Norsusonnit ovat huomattavasti suurempia kuin norsulehmät. Ne voivat saavuttaa jopa neljän metrin korkeuden, ne ovat toiseksi suurimpia maaeläimiä kirahvien jälkeen. Ne myös painavat 5-6 tonnia, mikä tekee niistä kaikista painavimpia maaeläimiä. Afrikkalaiset norsusonnit jättävät yleensä laumansa, kun ne ovat noin 12-vuotiaita. Siihen mennessä ne ovat tarpeeksi vanhoja löytämään oman ruokansa ja puolustamaan itseään, jotta ne voivat liikkua maan halki muiden sonnien kanssa tai yksinään – etsien toista laumaa.
Lisätietoja

Fun Fact

Norsut tunnistavat oman peilikuvansa. Vain harvat eläimet pystyvät tekemään niin.

Tieteelliset tosiasiat

  • Tieteellinen nimi : Loxodonta africana
  • Globaali aloitussivu : Afrikka
  • Konservointitila : Vaarantuneet
  • Ensisijainen eliöympäristö : Metsä, Savanni, Pensasaro, Niityt
Liittyvät tuotteet