Ara

Ara

Luettelonumero
14737
Mitat
8,3 x 8,4 x 5,3 cm (L x S x K)
Ikäsuositus
3-8 Vuotta
  • Tarkemmat tiedot
  • Lisätietoja
Tarkemmat tiedot
Puna-ara on iso, värikäs papukaija, joka elää Etelä-Amerikassa hedelmiä ja pähkinöitä syöden.
Puna-ara on tunnettu loisteliaan kirkkaasta höyhenpeitteestään, joka on sekä kaunis että huomiota herättävä. Elinympäristössään sademetsässä se kuitenkin sulautuu vihreisiin lehtiin ja värikkäisiin hedelmiin. Se syö mielellään hedelmiä ja parapähkinöitä, joiden kovan kuoren se rikkoo helposti nokallaan. Puna-aran näkee usein nuolevan savea joentörmällä. Savi neutralisoi raaoista hedelmistä syntyvät toksiinit, joten se toimii itsehoitolääkkeenä vatsan väänteisiin.
Lisätietoja

Fun Fact

Puna-ara on yksi suurimmista aroista. Ainoastaan hyasinttiara on sitä suurempi.

Tieteelliset tosiasiat

  • Tieteellinen nimi : Ara macao
  • Globaali aloitussivu : Etelä-Amerikka, Keski-Amerikka
  • Konservointitila : Elinvoimaiset
  • Ensisijainen eliöympäristö : Subtrooppinen metsä, Savanni
Liittyvät tuotteet