Arktinen susi

Arktinen susi

Luettelonumero
14742
Mitat
9,2 x 2,5 x 6,1 cm (L x S x K)
Ikäsuositus
3-8 Vuotta
  • Tarkemmat tiedot
  • Lisätietoja
Tarkemmat tiedot
Arktisella sudella on pitkä, paksu suojakarvakerros ja paksu, lämmin aluskarva, jotka suojaavat sitä jääkylmässä säässä.
Arktiset sudet elävät Kanadan arktisilla alueilla ja Pohjois-Grönlannissa. Näillä seuduilla maaperä ei sula edes kesällä. Arktisella sudella on ilmaston lisäksi muitakin haasteita, sillä se joutuu saalista etsiessään kulkemaan jopa 30 kilometrin päivämatkoja. Varsinkin 4–5 pilkkopimeän talvikuukauden aikana se saattaa joutua olemaan ilman ruokaa jopa viikkoja. Elinympäristöstä on sille myös hyötyä, sillä näin pohjoisessa ihmisistä ei ole sille juurikaan vaaraa.
Lisätietoja

Fun Fact

Arktinen susi asuu alueilla, joissa lämpötila on harvoin yli –22 astetta.

Tieteelliset tosiasiat

  • Tieteellinen nimi : Canis lupus arctos
  • Globaali aloitussivu : Pohjois-Amerikka, Pohjois-Grönlanti
  • Konservointitila : Puutteellisesti tunnetut
  • Ensisijainen eliöympäristö : Tundra
Liittyvät tuotteet