Gepardinpentu

Gepardinpentu

Luettelonumero
14747
Mitat
4,5 x 2,4 x 3,6 cm (L x S x K)
Ikäsuositus
3-8 Vuotta
  • Tarkemmat tiedot
  • Lisätietoja
Tarkemmat tiedot
Gepardivauvat ovat syntyessään vain 300 gramman painoisia. Niiden turkissa on heti tyypillisiä mustia täpliä ja niiden kasvoissa erehtymättömät kyynelraidat.
Gepardivauvat ovat avuttomia ja avaavat silmänsä vasta kahden viikon kuluttua. Kun niiden emät ovat ulkona metsästämässä, ne ovat täysin suojattomia nälkäisten leijonien ja hyeenoiden edessä. Niiden ainoa mahdollisuus on paras mahdollinen naamioituminen. Pitkä, hopeinen harja auttaa niitä. Se sojottaa pystyssä kuin mohikaanikampaus ja näyttää kaukaa katsottuna pitkiltä ruohonkorsilta. Gepardivauvat oppivat metsästämään itse, kun ne ovat noin kuuden kuukauden ikäisiä. Vuoden, kahden jälkeen pienokaiset ovat selvinneet pahimmasta vaiheesta ja osaavat jo huolehtia itsestään.
Lisätietoja

Fun Fact

Ensimmäisien kuukausien aikana gepardivauvoilla on pitkä, pörröinen harja päässään ja niskassaan.

Tieteelliset tosiasiat

  • Tieteellinen nimi : Acinonyx jubatus
  • Globaali aloitussivu : Afrikka
  • Konservointitila : Vaarantuneet
  • Ensisijainen eliöympäristö : Kuiva savanni, Kostea savanni, Lauhkeiden alueiden niityt