Jääkarhun pentu, juokseva

Jääkarhun pentu, juokseva

Luettelonumero
14708
Mitat
6,5 x 4 x 4 cm (L x S x K)
Ikäsuositus
3-8 Vuotta
  • Tarkemmat tiedot
  • Lisätietoja
Tarkemmat tiedot
Jääkarhu on maailman suurin maalla elävä petoeläinlaji. Paksu, lumenvalkoinen karva ja paksu rasvakerros suojaavat sitä kylmältä.
Jääkarhu ja harmaakarhu ovat maailman suurimmat maalla elävät pedot. Tämä yli 500 kiloa painava ja melkein 3 metrin mittainen karhu on kaksi kertaa suurempi kuin siperiantiikeri. Jääkarhu selviää arktisen alueen äärimmäisessä kylmyydessä paksun rasvakerroksen avulla. Sillä on myös aluskarva ja kerros läpinäkyvää suojakarvaa. Niiden ansiosta se pystyy uimaan ja metsästämään erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Jääkarhut ovat erinomaisia uimareita, ja niitä on nähty jopa 300 kilometrin päässä rannikolta. Ne tarvitsevat erittäin tarkkaa hajuaistia ruuan metsästämiseen. Ne voivat haistaa 1,5 kilometrin päässä olevia tai metrin paksuisen lumen alle hautautuneita kohteita. Niiden kuulo ja näkö ovat ihmisen tasolla. Jääkarhut ovat yksineläjiä, mutta niillä ei ole reviirejä ja ne leikkivät mielellään keskenään. Paritteluaika on toukokuussa, ja raskausaikana jääkarhunaaras melkein kolminkertaistaa painonsa.
Lisätietoja

Fun Fact

Jääkarhut ovat sopeutuneet täydellisesti elämään arktisen alueen ikuisella jäällä. Ne voivat jopa uida pitkiä matkoja jääkylmässä vedessä.

Tieteelliset tosiasiat

  • Tieteellinen nimi : Ursus maritimus
  • Globaali aloitussivu : Arctic, Greenland, Canada, Siberia
  • Konservointitila : Vaarantuneet
  • Ensisijainen eliöympäristö : Jokisuistot,Continental shelf
Liittyvät tuotteet