Urosharmaakarhu

Urosharmaakarhu

Luettelonumero
14685
Harmaakarhut ovat jääkarhujen jälkeen maailman toiseksi suurimpia karhuja. Pituuden ja hyökkäävän käytöksen takia niitä pidetään Pohjois-Amerikassa erittäin vaarallisina.
  • Tarkemmat tiedot
  • Lisätietoja
Tarkemmat tiedot
Mitat
11 x 4,5 x 6,5 cm (L x S x K)
Ikäsuositus
3-8 Vuotta
Lisätietoja
Harmaakarhut ovat suurikokoisia ja väkeviä eläimiä: ne ovat jopa 2,4 metrin korkuisia ja painavat noin 450 kg. Niillä on selässään kyttyrä ja vahvat takajalat. Harmaakarhu pystyy juoksemaan jopa 55 kilometrin tuntinopeudella. Ne elävät yksin ja käyttäytyvät usein aggressiivisesti. Toisinaan ne kerääntyvät veden äärelle pyydystämään lohia. Kaikkiruokaisina nämä karhut syövät kalaa, kasveja ja suuria nisäkkäitä, kuten hirviä, peuroja ja mustakarhuja. Niiden tiedetään myös varastavan ruokaa susilta tai ihmisiltä.

Fun Fact

Harmaakarhut ovat Pohjois-Amerikan suurimpia karhuja.

Tieteelliset tosiasiat

  • Tieteellinen nimi : Ursus arctos
  • Globaali aloitussivu : Pohjois-Amerikka
  • Konservointitila : Elinvoimaiset
  • Ensisijainen eliöympäristö : Metsä
Liittyvät tuotteet