Uroskirahvi

Uroskirahvi

Luettelonumero
14749
Mitat
12,7 x 4,4 x 17 cm (L x S x K)
Ikäsuositus
3-8 Vuotta
  • Tarkemmat tiedot
  • Lisätietoja
Tarkemmat tiedot
Kirahvisonnit ovat suurimpia maaeläimiä ja ne saavuttavat jopa kuuden metrin korkeuden. Niiden kaulat voivat olla 2,5 metriä pitkiä ja ne voivat painaa jopa 250 kiloa. Niillä on kuitenkin - kuten meillä ihmisilläkin - vain seitsemän kaulanikamaa.
Kirahvisonnit ovat niin isoja, että ne voivat työntää päänsä rakennuksen toisen kerroksen ikkunasta sisään ja sanoa ”hei”. Niiden kieli voi olla jopa 50 cm:n pituinen, se on turtunut piikikkäistä lehdistä ja sen väri on epätavallinen: sen on tummansininen. Väri auttaa suojautumaan auringonpolttamilta, kun kirahvit kiertävät kieltään lehtien ympärille ja katkovat niitä. Myös niinkin isot eläimet kuin kirahvit tarvitsevat unta aterioiden välillä. Kun vaara ei uhkaa, ne asettuvat makuulle torkuille, mutta erämaassa ne yleensä nukkuvat seisaaltaan.
Lisätietoja

Fun Fact

Kun kaksi kirahvisonnia taistelee, ne lyövät päitänsä toistensa kaulaa vasten.

Tieteelliset tosiasiat

  • Tieteellinen nimi : Giraffa camelopardalis
  • Globaali aloitussivu : Afrikka
  • Konservointitila : Elinvoimaiset
  • Ensisijainen eliöympäristö : Subtrooppinen metsä, Kostea savanni, Subtrooppisten alueiden pensasaro