Afrikaanse olifantenstier

Afrikaanse olifantenstier

Catalogusnummer
14762
Afmetingen
19,5 x 9 x 12,3 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • Details
  • Meer informatie
Details
Het geheugen van olifanten is spreekwoordelijk. Ook na vele jaren kan een olifant zich nog herinneren waar hij drinkplaatsen kan vinden, of andere olifanten herkennen waarvan hij werd gescheiden.
De mannetjes worden duidelijk groter dan de vrouwtjes. Met bijna vier meter zijn zij, op de giraffen na, de grootste landdieren. Met een gewicht van vijf tot zes ton zijn zij de zwaarste van alle landdieren. Gewoonlijk verlaten jonge Afrikaanse mannetjesolifanten de kudde na ongeveer twaalf jaar. Zij zijn dan groot genoeg om zelf hun voer te vinden en zich te verdedigen. Zij struinen dan alleen of samen met andere mannetjes rond op zoek naar een andere kudde.
Meer informatie

Fun fact

Olifanten herkennen zichzelf in een spiegel. Er zijn maar weinig andere dieren die dat kunnen.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Loxodonta africana
  • Global Home: Afrika
  • Status van de conversatie : Kwetsbaar
  • Belangrijkste leefgebied : Bossen, savannes, struikvegetatie, grasland
Aanverwante producten