Aziatische olifantenkoe

Aziatische olifantenkoe

Catalogusnummer
14753
Afmetingen
13 x 5,5 x 8,5 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • Details
  • Meer informatie
Details
Olifanten hebben uiterst flexibele en sterke slurven met 150.000 spierbundels. De Afrikaanse olifant heeft aan het uiteinde van de slurf twee ‘grijpvingers', terwijl de Aziatische olifant er maar één heeft.
De slurf van een olifant biedt even veel mogelijkheden als een Zwitsers zakmes. De olifant kan er goed mee ruiken, water opzuigen, zich ermee vast houden, boomstammen optillen of er koele modder mee over zijn rug gooien. Om te eten slaat de olifant zijn slurf om grashalmen of rukt bladeren van een boom en stopt ze vervolgens in zijn bek. Een volwassen dier verslindt maar liefst 150 kilo groenvoer per dag. Met hun slurven kunnen olifanten zelfs geluiden produceren die op mensentaal lijken. Ze leggen dan hun slurf op de tong.
Meer informatie

Fun fact

Met hun slurf kunnen olifanten dingen verplaatsen die 300 kilo wegen.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Elephas maximus
  • Global Home: Azië
  • Status van de conversatie : Sterk bedreigd
  • Belangrijkste leefgebied : subtropische bossen, subtropische struikvegetatie, subtropisch grasland