Dromedaris

Dromedaris

Catalogusnummer
14832
Afmetingen
14 x 3,4 x 10 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • Details
  • Meer informatie
Details
Net als in het wild, heeft ook de dromedaris van Schleich® Wild Life maar één bult. Hij wordt ook wel eens aangeduid als kameel met één bult.
Dromedarissen leven in de woestijnen van Afrika en Azië. Ze eten voornamelijk bladeren, droog gras en doornige planten. In hun bulten slaan deze zoogdieren geen water op, maar vet. Als ze in de woestijn geen voer meer kunnen vinden, kunnen ze nog weken op deze voorraad teren. De dromedaris van Schleich® Wild Life heeft de laatste tijd goed gegeten, want zijn goed gevulde bult staat rechtop.
Meer informatie

Fun fact

Als er een zandstorm op komst is, sluiten dromedarissen hun neusgaten af zodat er geen zand in kan komen.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Camelus dromedarius
  • Global Home: Afrika, Azië, Australië
  • Status van de conversatie : Niet geëvalueerd
  • Belangrijkste leefgebied : Woestijn
Aanverwante producten