Grote pandaberin

Grote pandaberin

Catalogusnummer
14773
Afmetingen
6,2 x 5,9 x 7,6 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • Details
  • Meer informatie
Details
Panda’s hebben steeds honger. Ze eten iedere dag minsten 10 kilo bamboe.
Panda’s hebben steeds honger. Ze eten iedere dag minsten 10 kilo bamboe. Maar slechts een klein deel ervan is bruikbaar omdat de plant maar heel weinig voedingswaarde heeft. Toch is de panda een fijnproever. Er zijn 100 soorten bamboe, maar slechts 25 ervan zijn goed genoeg.
Meer informatie

Fun fact

Anatomisch horen panda's bij de vleeseters, maar zij eten voornamelijk planten.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Ailuropoda melanoleuca
  • Global Home: China
  • Status van de conversatie : Kwetsbaar
  • Belangrijkste leefgebied : Noordelijke bossen