IJsbeerjong, lopend

IJsbeerjong, lopend

Catalogusnummer
14708
Afmetingen
6,5 x 4 x 4 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • Details
  • Meer informatie
Details
IJsberen zijn de grootste landroofdieren ter wereld. Hun dichte, spierwitte vacht en een dikke vetlaag bieden bescherming tegen de kou.
Samen met de grizzlyberen zijn de ijsberen de grootste landroofdieren ter wereld. Met een gewicht van meer dan 500 kilo een lengte van bijna drie meter zijn deze beren twee keer zo groot als de Siberische tijger. IJsberen hebben een dikke vetlaag om zich te beschermen tegen extreem lage temperaturen. Bovendien hebben ze een ondervacht en een laag doorzichtige en beschermende haren om ook bij lage temperaturen te kunnen zwemmen. IJsberen kunnen goed zwemmen en men heeft ze al 300 kilometer voor de kust gezien. Bij het zoeken naar voer komt hun goed ontwikkelde reukzin goed van pas. Al op een afstand van 1.500 meter of onder een ijslaag van een meter kunnen ze ruiken of er iets van hun gading te vinden is! Hun gehoor en gezichtsvermogen zijn vergelijkbaar met die van de mens. IJsberen leven alleen, maar hebben geen vaste leefgebieden. Ook spelen zij graag met elkaar. Ze paren in mei. Een drachtig vrouwtje wordt drie keer zo zwaar.
Meer informatie

Fun fact

IJsberen zijn perfect aangepast aan het leven in het eeuwige ijs van de Noordpool. Ze kunnen zelfs grote afstanden zwemmend in het ijskoude water afleggen.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Ursus maritimus
  • Global Home: Noordpoolgebied, Groenland, Canada, Siberië
  • Status van de conversatie : Kwetsbaar
  • Belangrijkste leefgebied : Riviermondingen, continentaal plat
Aanverwante producten