Leeuw, brullend

Leeuw, brullend

Catalogusnummer
14726
Afmetingen
10,7 x 4,6 x 6,6 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • Details
  • Meer informatie
Details
Leeuwen zijn de enige roofkatten waarvan de mannetjes manen hebben en zich daarmee duidelijk onderscheiden van de vrouwtjes.
Hoe groter de manen van een leeuw, des te angstaanjagender het dier lijkt te zijn voor indringers die zijn gebied bedreigen. Leeuwen zijn ook de enige dieren die samen jagen. Meestal is dat de taak van de vrouwtjes. Omdat zij niet zo snel zijn als luipaarden, maken zij gebruik van hun kracht als roedel. Zij besluipen hun prooi vanuit verschillende richtingen en omcirkelen ze om gebruik te maken van het verrassingseffect. Zo kunnen zij grote hoefdieren, zoals zebra's en wildebeesten, buffels en zelfs verzwakte olifanten tot hun prooi maken.
Meer informatie

Fun fact

Het duurt vijf jaar voordat de manen van een leeuw volledig uitgegroeid zijn.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Panthera leo
  • Global Home: Afrika
  • Status van de conversatie : Kwetsbaar
  • Belangrijkste leefgebied : Droge savanne, subtropisch struikvegetatie, subtropisch grasland
Aanverwante producten