Orka

Orka

Catalogusnummer
14807
Afmetingen
19,5 x 9,7 x 6,7cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • Details
  • Meer informatie
Details
Orka's zijn zwaardwalvissen en horen bij de familie van de dolfijnen.
Orka's zijn zwaardwalvissen en horen bij de familie van de dolfijnen. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan het zwart-witte kleurenpatroon. Dieren die onder een orka zwemmen, zullen hem niet herkennen omdat de lichtgekleurde buik niet afsteekt tegen het lichte wateroppervlak. Van boven is hij moeilijk te zien omdat de zwarte rug nauwelijks van de zeebodem is te onderscheiden.
Meer informatie

Fun fact

Orka's kunnen grote afstanden afleggen. Ze zwemmen iedere dag meer dan 150 km op zoek naar prooi.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Orcinus orca
  • Global Home: wereldwijd
  • Status van de conversatie : Gebrek aan informatie
  • Belangrijkste leefgebied : Oceaan
Aanverwante producten