Sneeuwluipaard

Sneeuwluipaard

Catalogusnummer
14838
Afmetingen
10,5 x 5,2 x 4,3 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • Details
  • Meer informatie
Details
Het sneeuwluipaard heeft een lichtgrijze vacht met zwarte rozetten, net als het zorgvuldig beschilderde sneeuwluipaard van Schleich® Wild Life.
De sneeuwluipaard is een roofkat die in de hoger gelegen en rotsige gebergten van Centraal-Azië voorkomt. Hij leeft voornamelijk van schapen, gemzen en geiten. Zijn dichte vacht beschermt hem tegen de ijzige kou en is zo mooi dat veel van deze dieren het slachtoffer worden van stropers. Daarom is de sneeuwluipaard inmiddels een bedreigde soort geworden. Een bijzonderheid is zijn staart die, net als die van de sneeuwluipaard van Schleich® Wild Life, bijna net zo lang is als zijn romp.
Meer informatie

Fun fact

De sneeuwluipaard gebruikt zijn pluizige staart als roer bij sprongen en als bescherming tegen de kou.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Panthera uncia
  • Global Home: Noordoost-Europa, Azië
  • Status van de conversatie : Kwetsbaar
  • Belangrijkste leefgebied : Gebergte
Aanverwante producten