Witstaarthert

Witstaarthert

Catalogusnummer
14818
Afmetingen
10,50 x 4,50 x 10,40 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • Details
  • Meer informatie
Details
Witstaartherten zijn uiterst schuwe dieren. Als zij schrikken, gaan hun staarten heen en weer.
Witstaartherten zijn uiterst schuwe dieren. Als zij schrikken, gaan hun staarten heen en weer. Als er een roofdier in de buurt is, gaat hun staart omhoog. Dan is de witte vacht te zien waaraan zij hun naam te danken hebben. De grootste vijanden van witstaartherten zijn wolven, coyotes, poema's, beren, alligators en jaguars.
Meer informatie

Fun fact

Het gewei van een volwassen witstaarthert groeit iedere dag ongeveer 60 mm.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Odocoileus virginianus
  • Global Home: Noord- en Zuid-Amerika
  • Status van de conversatie : Niet bedreigd
  • Belangrijkste leefgebied : Bossen, struikvegetatie, moerassen