Borsuk

Borsuk

Numer katalogu
14842
Czarno-biały wzór futra na głowie jest charakterystyczną cechą borsuka europejskiego z programu Schleich® WILD LIFE.
  • Szczegóły
  • Dalsze informacje
Szczegóły
Wymiary
7,8 x 2,3 x 3,4 cm (S × G × W)
Zalecenie odnośnie wieku
3-8 Lata
  • Figury firmy Schleich® są modelowane ze wszystkimi szczegółami i stanowią cenną pedagogiczną zabawę.
  • Artykuł należy do tematycznego programu WILD LIFE i jest przeznaczony dla dzieci w wieku 3-8 lat.
Dalsze informacje
Borsuk Schleich® WILD LIFE to drapieżnik aktywny w nocy, z rodziny łasicowatych. Charakterystyczne dla zwierzęcia jest czarno-białe futro, długi pysk, krępy tułów i krótkie, krępe nogi. Borsuki żyją na pagórkowatych terenach leśnych w Europie i żywią się dżdżownicami, owadami, gryzoniami a także zbożami i jagodami. Swoimi mocnymi łapami borsuki wygrzebują pod ziemią rozległe systemy tuneli, z których mogą korzystać kolejne pokolenia.

Ciekawostka

Pomimo swoich krótkich łap borsuki mogą na krótkich dystansach osiągać do 30 km/godz.

Fakty naukowe

  • Nazwa naukowa : Meles meles
  • Rejon Występowania : Cały świat
  • Status ochrony gatunku : Najmniejszej troski
  • Główne siedlisko : Lasy, Użytki zielone, Sawanna, Busz
Produkty powiązane