Koala australijski

Koala australijski

Numer katalogu
14815
Wymiary
5 x 3,5 x 4,2cm (S × G × W)
Zalecenie odnośnie wieku
3-8 Lata
  • Szczegóły
  • Dalsze informacje
Szczegóły
Koala to niebywały śpioch.
Koala to niebywały śpioch. Spędza około 14 godzin dziennie na długich drzemkach. Przez resztę czasu jest zajęty jedzeniem liści eukaliptusa. Codziennie pochłania ich dobry kilogram. Misie koala są bardzo wybredne i jedzą tylko 12 z około 300 gatunków eukaliptusa.
Dalsze informacje

Ciekawostka

Gdy koale są zestresowane, kiwają uszami i mają czkawkę.

Fakty naukowe

  • Nazwa naukowa : Phascolarctos cinereus
  • Rejon Występowania : Azja
  • Status ochrony gatunku : Narażony
  • Główne siedlisko : Lasy eukaliptusowe
Produkty powiązane