Lis pustynny

Lis pustynny

Numer katalogu
14845
Wymiary
6,3 x 2,1 x 4,2 cm (S × G × W)
Zalecenie odnośnie wieku
3-8 Lata
  • Szczegóły
  • Dalsze informacje
Szczegóły
Lis pustynny z programu Schleich® WILD LIFE jest znany ze swoich długich i dużych uszów. Potrzebuje ich nie tylko do słuchania!
Lis pustynny Schleich® WILD LIFE żyje na pustyniach północnej Afryki. Ma on znakomity słuch i może przez to wyśledzić zdobycz, żyjącą nawet pod ziemią. Emituje również ciepło ciała przez swoje duże uszy i dlatego jest znakomicie przystosowany do warunków w swoim środowisku. Ten mały drapieżnik żywi się przede wszystkim owadami, małymi gryzoniami, gadami, ptakami oraz owocami. Pustynny lis nazywany jest także fenkiem.
  • Figury firmy Schleich® są modelowane ze wszystkimi szczegółami i stanowią cenną pedagogiczną zabawę.
  • Artykuł należy do tematycznego programu WILD LIFE i jest przeznaczony dla dzieci w wieku 3-8 lat.
Dalsze informacje

Ciekawostka

Uszy lisa pustynnego stanowią 20 % jego powierzchni ciała.

Fakty naukowe

  • Nazwa naukowa : Vulpes zerda
  • Rejon Występowania : Afryka
  • Status ochrony gatunku : Najmniejszej troski
  • Główne siedlisko : Pustynia