Orka

Orka

Numer katalogu
14807
Wymiary
19,5 x 9,7 x 6,7cm (S × G × W)
Zalecenie odnośnie wieku
3-8 Lata
  • Szczegóły
  • Dalsze informacje
Szczegóły
Orka należy do rodziny delfinów i jest dużym zębowcem.
Orka należy do rodziny delfinów i jest dużym zębowcem. Jej czarno-biały kolor czyni ją niepowtarzalną. Zwierzęta pływające pod nią nie rozpoznają jej, ponieważ powierzchnia wody jest tak jasna jak jego brzuch. Z góry, dzięki czarnemu grzbietowi, trudno odróżnić ją od dna morza.
Dalsze informacje

Ciekawostka

Orki pokonują długie dystanse i w ciągu dnia w polowaniu na zdobycz potrafią przepłynąć ponad 150 km.

Fakty naukowe

  • Nazwa naukowa : Orcinus orca
  • Rejon Występowania : Cały świat
  • Status ochrony gatunku : Brak danych
  • Główne siedlisko : Ocean
Produkty powiązane