Ustawienia sfery prywatnej

Wymagane usługi

Wymagane usługi są esencjonalne dla funkcjonowania naszej strony i zatem nie mogą być zdeaktywowane. Należą do nich:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP lokalizacje (anonimowy)

  • Ustawienia sfery prywatnej

  • Cookies

Usługi analizy

Pomaga nam sporządzać zanonimizowane analizy i statystyki w celu większej wydajności i lepszego korzystania z naszych stron/aplikacji. Zebrane dane są dla nas najważniejszą podstawą rozpoznania potencjalnych problemów i stałej poprawy przyjemności korzystania z naszych stron.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Usługi personalizacji

Zapewnia bardziej osobiste, odpowiednie możliwości użytkownika poprzez personalizację/dostosowanie zawartości dla Ciebie bazując na poprzednich wizytach, odsłonach i zamówieniach.

  • Sovendus

  • Nosto

Usługi mediów społecznościowych

Umożliwia Ci dzielenie się naszymi treściami w mediach społecznościowych na przykład z przyjaciółmi i znajomymi oraz polecanie ich dalej innym osobom czy też ´lajkowanie´.

  • Facebook

Śnieżny leopard

Śnieżny leopard

SKU: 14838

Wymiary: 10,5 x 5,2 x 4,3 cm (S × G × W)


Śnieżny leopard

Szczegóły dotyczące produktu

Leopard śnieżny ma jasnoszarą sierść z czarnymi rozetkami, tak jak ręcznie malowany leopard śnieżny z serii Schleich® Wild Life.

Leopard śnieżny to kot drapieżny zadomowiony w wyższych partiach gór skalistych Azji Środkowej. Jego głównym pożywieniem są owce, koziorożce i kozy. Gęsta sierść, chroniąca go przed zimnem, jest tak piękna, że wiele z tych zwierząt pada ofiarą kłusowników. Dlatego leopard śnieżny należy obecnie do grupy zwierząt zagrożonych wymarciem. Cechą charakterystyczną jest ogon, który tak jak u leoparda z serii Schleich® Wild Life, jest niemal tak długi jak jego ciało.

Ciekawostka

Leopard śnieżny używa swojego grubego ogona jako steru podczas skoków i ochrona przed zimnem.

Fakty naukowe

  • Nazwa naukowa: Panthera uncia
  • Rejon występowania: Nordosteuropa, Asien
  • Status ochrony gatunku: narażony
  • Główne siedlisko: Góry