Asiatisk elefanthona

Asiatisk elefanthona

Katalognummer
14753
Mått
13 x 5,5 x 8,5 cm (B x D x H)
Åldersrekommendation
3-8 År
  • Detaljer
  • Mer information
Detaljer
Elefanter har extremt rörliga och starka snablar med 150 000 muskelfiberknippen. Afrikanska elefanter har två "gripfingrar" på snabelspetsen, asiatiska har bara ett.
En elefants snabel är lika mångsidig som en schweizisk armékniv. Med snabeln inte bara luktar den mycket bra, den suger också vatten, håller sig fast, rycker upp höga träd eller täcker sig med svalkande lera. För att äta griper elefanten tag i blad och gräs med sin snabel, plockar dem från trädet och för dem till munnen. Ett vuxet djur slukar upp till 150 kilogram grönska per dag. Elefanter kan även framkalla människoliknande ord med sin snabel. Då stoppar de snabeln i munnen och lägger den på tungan.
Mer information

Roliga fakta

Med sin snabel kan elefanter flytta på föremål som väger upp till 300 kilogram.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn : Elephas maximus
  • Global startsida : Asien
  • Status för bevarande : Starkt hotad
  • Primär livsmiljö : Subtropisk skog, Subtropisk buskskog, Subtropisk gräsmark