Grizzlybjörn

Grizzlybjörn

Katalognummer
14685
Mått
11 x 4,5 x 6,5 cm (B x D x H)
Åldersrekommendation
3-8 År
  • Detaljer
  • Mer information
Detaljer
Grizzlybjörnen är världens näst största björn efter isbjörnen. På grund av dess storlek och aggressivitet anses den vara mycket farlig i sin hemvist, Nordamerika.
Grizzlybjörnen är stor och stark – när den står upprätt kan den bli upp till 2,4 meter hög och den väger omkring 450 kg. Den har en slags knöl på ryggen och kraftiga bakben. Grizzlybjörnen kan springa i upp till 55 kilometer/h. De är ensamlevande djur och är ofta aggressiva. Ibland samlas grizzlybjörnar vid forsar för att fånga lax. Eftersom de är allätare kan de äta fisk, växter och stora däggdjur som älgar, rådjur och svartbjörnar. De är också kända för att stjäla mat från vargar eller människor.
Mer information

Roliga fakta

Grizzlybjörnen är den största björnarten i Nordamerika.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn : Ursus arctos
  • Global startsida : Nordamerika
  • Status för bevarande : Livskraftig
  • Primär livsmiljö : Skog