Pandaunge, lekande

Pandaunge, lekande

Katalognummer
14734
Mått
3,5 x 4 x 4,5 cm (B x D x H)
Åldersrekommendation
3-8 År
  • Detaljer
  • Mer information
Detaljer
Pandor är en utrotningshotade. Alla pandaungar som föds är ett litet mirakel och en välsignelse för bevarandet av rasen.
Som nyfödda är pandor väldigt små. När de föds väger de nämligen bara runt 100 gram. Det är lika mycket som en chokladkaka eller en liten yoghurtförpackning. Förutom kängurun så är det inga andra djur som föder så små ungar. Efter fyra veckor får pandaungarna den karaktäristiska svartvita pälsen, och efter sex till åtta veckor öppnar de ögonen för första gången. De lekfulla pandaungarna stannar med sin mamma i ungefär två år. Deras mamma tycker om att rulla ungarna fram och tillbaka och brottas kärleksfullt med dem.
Mer information

Roliga fakta

Pandor älskar att göra volter.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn : Ailuropoda melanoleuca
  • Global startsida : Asien
  • Status för bevarande : Starkt hotad
  • Primär livsmiljö : Tempererad skog, Subtropisk skog