Ren

Ren

Katalognummer
14837
Mått
12,7 x 5,3 x 11,8 cm (B x D x H)
Åldersrekommendation
3-8 År
  • Detaljer
  • Mer information
Detaljer
Renen från Schleich® Wild Life har, precis som i naturen, en tjock och lång gråbrun päls.
Renar är ett hjortdjur som lever i stora hjordar i de kallare delarna av Nordamerika, Nordeuropa och norra Asien. I naturen har de, precis som renen från Schleich® Wild Life, pinnliknande horn. Renar är det enda hjortdjuret där även honorna har horn. En annan speciell egenskap är deras hovar, som är mycket breda och särar på sig när de springer. Detta ger ett karakteristiskt knarrande eller knakande ljud.
Mer information

Roliga fakta

Renens päls blir ljusare på vintern, så att djuren är väl kamouflerade i det snötäckta landskapet.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn : Rangifer tarandus
  • Global startsida : Nordamerika och Europa
  • Status för bevarande : Sårbar
  • Primär livsmiljö : Skog, Gräsmark
Relaterad Produkte