Nastavení soukromí

Nezbytné služby

Nezbytné služby mají zásadní význam pro provoz naší stránky, a proto je nelze deaktivovat. Patří k nim:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP lokalizace (anonymní)

  • Nastavení soukromí

  • Cookies

Analytické služby

Pomocí těchto služeb vypracováváme anonymizované analýzy a statistiky o výkonnosti a používání stránek/aplikací. Zjištěná data jsou pro nás nejdůležitějším základem k rozpoznání možných problémů a k dalšímu zlepšování uživatelského prožitku.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Personalizace

Tyto služby zajišťují osobnější, relevantnější uživatelský prožitek, jelikož obsah je personalizován/individualizován na základě informací o dosavadních návštěvách, otevřených stránkách a nákupech.

  • Sovendus

  • Nosto

Služby sociálních médií

Tyto služby umožňují sdílení našeho obsahu s přáteli a známými na sociálních sítích, jejich další doporučování či „lajkování“.

  • Facebook

Slon africký, samec

Slon africký, samec

SKU: 14762

Rozměry: 19,5 x 9 x 12,3 cm (Š x H x V)


Slon africký, samec

Product details

Paměť slona je příslovečná: i po mnoha letech si dovede vzpomenout, kde se nachází napajedla, nebo pozná slony, od nichž byl odloučen.

Samci slonů jsou mnohem větší než samice. S téměř čtyřmetrovou výškou jsou po žirafách druhými největšími suchozemskými zvířaty. Kromě toho váží pět až šest tun a dosahují tak nejvyšší hmotnosti ze všech suchozemských zvířat. Obyčejně se samci slona afrického ve svých zhruba dvanácti letech oddělují od svého stáda. Pak jsou dost dospělí na to, aby si našli vlastní potravu a chránili se, a putují krajinou s ostatními samci nebo jako samotáři – hledajíce jiné stádo.

Zábavný fakt

Sloni rozpoznají svůj obraz v zrcadle. Kromě nich to dokáže velmi málo zvířat.

Vědecká fakta

  • Vědecký název: Loxodonta africana
  • Globální domov: Afrika
  • Stav ochrany: Zranitelné
  • Hlavní místo výskytu: Buš, Lesy, Savana, Travnatá krajina