Yksityisyysasetukset

Vaadittavat palvelut

Vaaditut palvelut ovat välttämättömiä sivuston toiminnan kannalta, joten niitä ei voida poistaa käytöstä. Niihin kuuluvat:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP-sijainti (nimettömänä)

  • Yksityisyysasetukset

  • Cookies

Analyysipalvelut

Auttaa meitä laatimaan anonymisoituja analyyseja ja tilastoja verkkosivustomme/sovellustemme tehokkuudesta ja käytöstä. Kerätyt tiedot ovat tärkein perusta mahdollisten ongelmien tunnistamiseksi ja siten käyttökokemuksesi jatkuvaksi parantamiseksi.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Yksilöintipalvelut

Tarjoaa henkilökohtaisemman ja asianmukaisemman käyttäjäkokemuksen yksilöimällä sisältöjä sinulle aiempien vierailujen, sivun katseluiden ja ostojen perusteella.

  • Sovendus

  • Nosto

Sosiaalisen median palvelut

Tarjoaa mahdollisuuden jakaa sisätöjämme sosiaalisissa medioissa esimerkiksi ystävien ja tuttavien kanssa sekä suositella muille ihmisille tai ”tykätä”.

  • Facebook

Tietosuojaseloste

    1 Tietoja henkilötietojen keräämisestä

(1) Seuraavassa kerromme henkilötietojen keräämisestä verkkosivujemme käyttäjiltä. Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, jotka viittaavat sinuun henkilökohtaisesti, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoitteet, käyttäjäkäyttäytyminen.

(2) EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 4 artiklan 7 kohdan mukainen vastuullinen on

Schleich GmbH
Am Limes 69
73527 Schwäbisch Gmünd
Saksa
Puh.: +49 (0) 7171 8001 0
schleich@schleich-s.de
www.schleich-s.com

Yrityksemme tietosuojavaltuutetun yhteystiedot ovat:

Schleich GmbH
- DER DATENSCHUTZBEAUFTRAGTE -
Am Limes 69
73527 Schwäbisch Gmünd
Saksa
Sähköposti: datenschutz@schleich-s.de

(3) Ottaessasi yhteyttä meihin sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta tallennamme meille antamasi tiedot (sähköpostiosoitteesi, tarvittaessa nimesi ja puhelinnumerosi), jotta voimme vastata kysymyksiisi. Poistamme tässä yhteydessä keräämämme tiedot, kun niiden tallennus ei enää ole tarpeen, tai rajoitamme niiden käsittelyä, mikäli meidän on lain mukaan säilytettävä tiedot.

(4) Mikäli tarvitsemme johonkin tarjontamme toimintoihin ulkopuolisia palveluntarjoajia tai haluamme käyttää tietojasi mainostarkoituksiin, ilmoitamme sinulle välittömästi yksityiskohtaisesti kyseisestä menettelystä. Tällöin ilmoitamme myös tallennuksen kestolle määritetyt kriteerit.

  • 2 Sinun oikeutesi

(1) Sinulla on seuraavia oikeuksia meillä sinusta oleviin henkilökohtaisiin tietoihin:

– oikeus saada tietoa,

– oikeus oikaista tai poistaa tietoja,

– oikeus rajoittaa käsittelyä,

– oikeus kieltää käsittely,

– oikeus tietojen siirtoon.

(2) Sinulla on lisäksi oikeus valittaa tietosuojavalvontaviranomaiselle meidän suorittamastamme henkilötietojesi käsittelystä.

  • 3 Henkilötietojen kerääminen verkkosivustollamme vierailun yhteydessä

(1) Jos käytät verkkosivustoamme ainoastaan informatiivisesti eli et rekisteröidy tai anna muulla tavoin tietoja, keräämme ainoastaan sellaisia henkilötietoja, joita selaimesi välittää palvelimellemme. Jos haluat tarkastella verkkosivustoamme, keräämme seuraavat teknisesti välttämättömät tiedot, jotta voimme näyttää sinulle verkkosivustomme ja taata vakauden ja turvallisuuden (oikeusperuste on GDPR:n 6 artikla 1 kohta 1 lause f alakohta):

– IP-osoite

– Vierailun päivämäärä ja kellonaika

– Aikavyöhykkeen ero Greenwichin aikaan (GMT)

– Pyynnön sisältö (konkreettinen sivu)

– Pääsytila/HTTP-tilakoodi

– Kulloinkin siirretty tietomäärä

– Verkkosivu, jolta pyyntö tulee

– Selain

– Käyttöjärjestelmä ja sen käyttöliittymä

– Selainohjelmiston kieli ja versio.

(2) Edellä mainittujen tietojen lisäksi tallennetaan tietokoneellesi evästeitä käyttäessäsi verkkosivustoamme. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan kiintolevyllesi käyttämääsi selaimeen liittyen ja joiden avulla evästeen asettava taho (tässä tapauksessa me) saa määrättyjä tietoja. Evästeet eivät suorita mitään ohjelmia eivätkä ne voi siirtää viruksia tietokoneellesi. Niiden tarkoituksena on tehdä internet-tarjonnasta kokonaisuudessaan käyttäjäystävällisempää ja tehokkaampaa.

(3) Evästeiden käyttö:

  1. a) Tällä verkkosivustolla käytetään seuraavan tyyppisiä evästeitä, joiden laajuus ja toimintatavat kerrotaan seuraavassa:

– Lyhytaikaiset evästeet (kohta b)

– Pysyvät evästeet (kohta c).

  1. b) Lyhytaikaiset evästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen. Näitä ovat erityisesti istuntokohtaiset evästeet. Ne tallentavat niin kutsutun istuntotunnisteen, jonka avulla erilaisia selaimesi pyyntöjä voidaan yhdistää kokonaisistuntoon. Näiden avulla tietokoneesi voidaan tunnistaa, jos palaat verkkosivustollemme. Istuntokohtaiset evästeet poistetaan, kun kirjaudut ulos tai suljet selaimen.
  2. c) Pysyvät evästeet poistetaan automaattisesti määrätyn ajan kuluttua, joka voi vaihdella evästeestä riippuen. Voit milloin tahansa poistaa evästeet selaimesi turva-asetuksissa.
  3. d) Voit määrittää selainasetuksesi haluamallasi tavalla ja esim. kieltää kolmannen osapuolen evästeiden käytön tai kaikkien evästeiden käytön. Haluamme huomauttaa, että tällöin et mahdollisesti voi käyttää kaikkia verkkosivuston toimintoja.
  • 4 Verkkosivustomme muut toiminnot ja tarjonta

(1) Puhtaasti informatiivisen käytön lisäksi verkkosivustomme tarjoaa erilaisia palveluja, joita voit halutessasi käyttää. Tätä varten sinun on annettava lisää henkilötietoja, joita käytämme kyseisen tehtävän suorittamiseen ja joita koskevat edellä mainitut tietosuojaperiaatteet.

(2) Käytämme tietojesi käsittelyssä osittain ulkoisia palveluntarjoajia. Olemme huolellisesti valinneet heidät ja solmineet heidän kanssaan toimeksiannon eitä sitovat määräyksemme ja valvomme heitä säännöllisesti.

(3) Lisäksi voimme luovuttaa tietojasi kolmansille osapuolille, kun tarjoamme yhdessä kumppaneidemme kanssa kampanjoita, arpajaisia, sopimuksia tai vastaavia palveluita. Tarkempia tietoja saat antaessasi henkilötietosi tai seuraavasta tarjontakuvauksesta.

(4) Mikäli palveluntarjoajamme tai kumppanimme toimipiste sijaitsee Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella, ilmoitamme sinulle tämän seurauksista tarjontakuvauksessa.

(5) Internet-sivullamme on mahdollista rekisteröityä antamalla henkilötiedot. Tällöin tiedot annetaan syöttöikkunassa, josta ne välitetään meille tallennettaviksi. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Rekisteröintiprosessin puitteissa  rekisteröintilomakkeella annetut tiedot, jotka me tallennamme. Oikeusperuste tietojen käsittelylle on käyttäjän suostumus GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti. Mikäli rekisteröityminen on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa käyttäjä on osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi, tietojen käsittelyn oikeusperuste on lisäksi GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

Rekisteröityminen ei ole välttämätöntä sopimuksen solmimiseksi käyttäjän kanssa. Käyttäjän rekisteröityminen voi kuitenkin olla tarpeen tiettyjen lisäarvoa antavien toimintojen kannalta, kuten tilaushistorian luominen.

(6) Käytämme asiakaskyselyjen käsittelyyn Zendesk-lipukejärjestelmää, asiakaspalvelualustaa, jonka tarjoaa Zendesk Inc., 989 Market Street #300, San Francisco, CA 94102. Tätä varten keräämme tarvittavat tiedot, kuten sukunimen, etunimen, postiosoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen verkkosivustomme kautta voidaksemme vastata tietotarpeisiisi. Zendesk on sertifioitu "Privacy Shield Frameworks" -käyttäjä, joka täyttää näin ollen lainmukaisen tilaustietojen käsittelyn minimivaatimukset. Lisätietoja Zendeskin tietojenkäsittelystä löydät Zendeskin tietosuojaselosteesta osoitteesta http://www.zendesk.com/company/privacy. Jos sinulla on kysyttävää, voit kääntyä suoraan Zendeskin tietosuojavaltuutetun puoleen: privacy@zendesk.com

Olemme solmineet Zendeskin kanssa sopimuksen tilaustietojen käsittelystä ja noudatamme Zendeskin käytössä täysin Saksan tiukkoja tietosuojaviranomaisten määräyksiä. Zendeskin käsittelyn oikeusperusteena on 6 artikla 1 kohta 1 lause a alakohta mikäli sinulta on suostumus, muussa tapauksessa b alakohta, mikäli pyyntösi käsittely koskee sopimussuhteen valmistelua tai täytäntöön panoa, sekä f alakohta, mikäli kyse ei ole sopimussuhteesta, jossa tapauksessa meidän oikeutettu etumme syntyy pyyntöösi vastaamisesta.

(7) Tilastotietojen analysointi Grow
Käytämme Grow (Grow, LLC, 5314 River Run Dr, Suite 150, Provo, UT 84604, Yhdysvallat) tarjoamia palveluja. Näitä palveluja käytetään tilastollisten arvioiden tekemiseen myymälämme ja palvelumme suorituskyvystä, liikevaihdosta ja asiakasrakenteesta. Henkilötietoja, kuten vuorovaikutusta asiakaspalveluumme kanssa, voidaan käsitellä osana arviointia. Arvioinnit eivät sisällä henkilötietoja. Grow, LLC käsittelee henkilökohtaisia tietoja Yhdysvalloissa ja tarjoaa riittävät takeet riittävistä yksityisyydestä ja suojaa yksityisyyden suojan sopimuksen mukaisesti. Grow, LLC käsittelee henkilötietoja puolestamme vain ohjeiden mukaisesti eikä muihin tarkoituksiin. Käsittelyn oikeusperusta on 6 artiklan 1 kohta. f) GDPR, jonka oikeutettu intressi optimoida ja räätälöidä palveluita sekä parantaa palveluitamme ja tarjontaamme.

  • 5 Tietojesi käsittelyn vastustaminen tai suostumuksen peruminen

(1) Mikäli olet antanut suostumuksen tietojesi käsittelyyn, voit milloin tahansa perua suostumuksesi. Peruminen vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyn luvallisuuteen, heti kun olet esittänyt sen meille.

(2) Mikäli me käytämme henkilötietojesi käsittelyä profilointiin, voit vastustaa tietojesi käsittelyä. Tämä on mahdollista silloin, kun käsittelyn tarkoitus ei ole erityisesti sopimuksen täytäntöönpano, minkä me ilmoitamme kussakin tapauksessa jäljempänä toimintojen kuvauksessa. Vastustaessasi tietojesi käsittelyä pyydämme sinua esittämään syyt, miksi meidän ei pitäisi käsitellä henkilötietojasi esittämällämme tavalla. Jos käsittelyn vastustaminen on perusteltua, tarkastamme asian tilan ja säädämme tai sovitamme tietojenkäsittelyämme, tai esitämme sinulle pakottavat syyt, miksi meidän on jatkettava käsittelyä.

(3) Luonnollisesti voit milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä mainonta- ja tietoanalyysitarkoituksiin. Mainontakiellon voit ilmoittaa meille edellä ilmoitettuihin yhteystietoihin.

  • 6 Uutiskirje

(1) Suostumuksellasi voit tilata uutiskirjeemme, jossa kerromme ajankohtaisista kiinnostavista tarjouksistamme. Kyseiset tuotteet ja palvelut on nimetty suostumusilmoituksessa.

(2) Uutiskirjeen tilaajaksi ilmoittautumisessa käytämme niin kutsuttua vahvistettua suostumusmenetelmää. Se tarkoittaa, että lähetämme sinulle ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen ja pyydämme sinua vahvistamaan, että haluat meidän lähettävän sinulle uutiskirjeen. Jos et vahvista suostumustasi 96 tunnin sisällä, tietosi lukitaan ja poistetaan kuukauden kuluttua automaattisesti. Tämän lisäksi tallennamme aina käyttämäsi IP-osoitteet ja ilmoittautumisen ja vahvistuksen ajankohdat. Tämän menettelyn tarkoituksena on todistaa ilmoittautumisesi ja tarvittaessa kyetä selvittämään mahdollinen henkilötietojesi väärinkäyttö.

(3) Pakollisia tietoja uutiskirjeen tilaamisessa ovat ainoastaan sähköpostiosoitteesi ja syntymäpäiväsi iän vahvistustarkoituksessa sekä ikään sopivan sisällön takaamiseksi. Muiden, eri merkittyjen tietojen antaminen on vapaaehtoista iitä käytetään  puhutella henkilökohtaisesti. Vahvistuksen annettuasi tallennamme sähköpostiosoitteesi uutiskirjeen lähettämistä varten. Oikeusperuste on GDPR:n 6 artikla 1 kohta 1 lause a alakohta.

(4) Voit milloin tahansa perua suostumuksesi uutiskirjeen lähettämiseen ja perua uutiskirjetilauksesi. Perumisen voit tehdä napsauttamalla jokaisesta uutiskirjesähköpostiviestistä löytyvää linkkiä tai viestillä tiedoissa mainittuihin yhteystietoihin.

  • 7 Verkkoanalytiikka

Webtrekkin käyttö

(1) Olemme sisällyttäneet  internet-sivuillemme Webtrekkin komponentteja. Webtrekk on yhdistetty analyysi- ja markkinointiratkaisu yhdessä järjestelmässä. Webtrekk mahdollistaa sivuston haltijalle tietojen keruun internet-sivujensa käytöstä sekä markkinointitoimenpiteiden yksilöinnin.

Webtrekkin toiminnasta vastaava yritys on Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin, Saksa.

Aina kun jonkin Schleichin ylläpitämän internet-sivuston yksittäinen sivu avataan, Webtrekk kerää tietoja markkinointi- ja optimointitarkoituksiin ja tallentaa nämä tiedot. Näin saatujen tietojen pohjalta luodaan salanimettyjä käyttäjäprofiileja. Salanimettyjä käyttäjäprofiileja hyödynnetään sivuston kävijäkäyttäytymisen analysointiin, ja ne mahdollistavat internet-tarjontamme parantamisen. Webtrekk-komponenttien kautta kerättyjä tietoja ei käytetä ilman kyseisen henkilön erityistä ja nimenomaista suostumusta kyseisen henkilön tunnistamiseen. Näitä tietoja ei yhdistetä henkilötietoihin tai muihin tietoihin, joissa on sama salanimi.

(2) Webtrekk asettaa evästeen päätelaitteeseesi. mitä evästeet ovat. Webtrekk käyttää Schleich GmbH:n toimeksiannosta internet-sivuiltamme kerättyjä tietoja internet-sivullamme vierailleen henkilön käyttäjäkäyttäytymisen analysointiin. Lisäksi Webtrekk hyödyntää tietoja luodakseen toimeksiannostamme raportteja käyttäjätoiminnoista sekä tuottaakseen meille muita palveluita, jotka liittyvät internet-sivustomme käyttöön. Webtrekk ei yhdistä IP-osoitettasi muihin henkilötietoihin.

(3) Voit estää evästeiden käytön internet-sivuillamme edellä esitetyllä tavalla milloin tahansa käyttämäsi internet-selaimen kyseisistä asetuksista ja estää näin pysyvästi evästeiden asettamisen. Tällainen käyttämäsi internet-selaimen asetus estää myös Webtrekkiä asettamasta evästettä päätelaitteeseesi. Lisäksi Webtrekkin jo asettamat evästeet voidaan milloin tahansa poistaa internet-selaimesta tai muusta ohjelmistosta.

(4) Lisäksi sinun on mahdollista vastustaa Webtrekk-evästeen keräämien, internet-sivun käyttöön liittyvien tietojen kokoamista sekä Webtrekkin suorittamaa näiden tietojen käsittelyä, ja estää tämä käyttö. Tätä varten sinun tulee napsauttaa linkkiä http://optout.webtrekk.net/optout.php?r=https://www.schleich-s.com/fi/FI/lainopilliset-tiedot/tietosuojakaytanto/kielto-rekisteroity , mikä asettaa estoevästeen (opt-out). Vastustamisen yhteydessä asetettu estoeväste (opt-out) asetetaan käyttämällesi päätelaitteelle. Jos evästeet poistetaan järjestelmästäsi vastustamisen jälkeen, sinun on avattava linkki uudelleen ja asetettava uusi estoeväste (opt-out).

Estoevästeen (opt-out) asettamisesa  kuitenkin , ettei Schleichin internet-sivusto enää ole kokonaisuudessaan käytettävissä.

(5) Mikäli haluat käyttää oikeuttasi päästä tietoihisi, tarvitsemme Webtrekkin keräämien henkilötietojesi tunnistamiseen Webtrekkin EID:n. Tämän numeron näet täältä.

Webtrekkin voimassa olevat tietosuojamääräykset löydät osoitteesta https://www.webtrekk.com/de/warum-webtrekk/datenschutz/.

(6) Oikeusperuste Webtrekkin palveluiden käytölle ja tähän liittyvälle henkilötietojesi käsittelylle on GDPR:n 6 artikla 1 kohta 1 lause f alakohta. Käsittelyn tarkoituksena on internet-sivujemme käytön analysointi ja tämän avulla sisältöjemme ja mainostoimenpiteidemme optimointi ja tarpeenmukainen asettaminen. Tästä koostuu myös meidän oikeutettu etumme edellä mainitun oikeusperusteen tarkoittamassa mielessä.

Google Analyticsin käyttö

(1) Tällä verkkosivustolla käytetään Google Analyticsia, Google Inc:in ("Google") verkkoanalyysipalvelua. Google Analytics käyttää nk. evästeitä, tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jotka mahdollistavat käyttäjän verkkosivun käytön analysoinnin. Evästeiden keräämät tiedot tämän verkkosivun käytöstäsi siirretään ja tallennetaan pääsääntöisesti Googlen palvelimelle . Jos aktivoit IP-osoitteen anonymisoinnin tällä verkkosivustolla, Google kuitenkin lyhentää ensin IP-osoitteesi Euroopan unionin jäsenvaltioissa tai muissa Euroopan talousalueen sopimusvaltioissa. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimelle . Tämän verkkosivuston ylläpitäjän toimeksiannosta Google käyttää näitä tietoja analysoidakseen verkkosivun käyttöäsi, laatiakseen raportteja verkkosivutoiminnoista ja tuottaakseen internetin käyttöön liittyviä palveluita verkkosivuston ylläpitäjälle.

(2) Google Analyticsin puitteissa selaimesi välittämää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.

(3) Voit estää evästeiden asennuksen kyseisellä selainohjelmistosi asetuksella. Huomaa kuitenkin, että tässä tapauksessa et mahdollisesti voi käyttää kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja koko laajuudessaan. Voit lisäksi estää evästeen keräämien ja Googlella olevien verkkosivuston käyttöön liittyvien tietojesi (mukaan lukien IP-osoitteesi) sekä Googlen suorittaman näiden tietojen käsittelyn seuraavasta linkistä löytyvä selainliitännäien: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de .

(4) Tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsia ja laajennusta "_anonymizeIp()". Sen avulla IP-osoitteita jatkokäsitellään lyhennettyinä eikä niitä näin ollen voi liittää henkilöihin. Mikäli sinusta kerätyissä tiedoissa tulee vastaan viittauksia sinuun henkilönä, e erotetaan välittömästi ja henkilötiedot poistetaan.

(5) Käytämme Google Analyticsia voidaksemme analysoida verkkosivustomme käyttöä ja parantaaksemme sitä säännöllisesti. Kerättyjen tilastojen avulla voimme parantaa tarjontaamme ja tarjota sinulle käyttäjänä kiinnostavamman sivuston. Poikkeustapauksissa, joissa henkilötietoja siirretään , Google käyttää EU-US Privacy Shield -tietosuojajärjestelyä https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Google Analyticsin käytön oikeusperuste on GDPR:n 6 artikla 1 kohta 1 lause f alakohta.

(6) Kolmannen osapuolen palveluntarjoajan tiedot: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti, faksi: +353 (1) 436 1001. Käyttöehdot: http://www.google.com/analytics/terms/de.html, Kooste tietosuojasta: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.htmlsekä tietosuojaseloste: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Noston käyttö

Tällä verkkosivustolla käytetään retargeting-teknologiaa, jonka tarjoaa Nosto Solutions Ltd., Schützenstr. 6, 10117 Berlin ("Nosto"). Tämän avulla voimme puhutella kohdennetusti personoidulla, mielenkiinnonkohteisiin  mainonnalla internet-sivustomme vierailijoita, jotka ovat jo kiinnostuneita kaupastamme ja tuotteistamme. Mainosvälineiden yhdistäminen tapahtuu tällöin evästepohjaisen aiemman käyttökäyttäytymisanalyysin pohjalta, jossa ei kuitenkaan ole tallennettu mitään henkilötietoja. Retargeting-teknologiaa käytettäessä tietokoneellesi tai mobiilille päätelaitteellesi tallennetaan eväste salanimettyjen tietojen keräämiseksi mielenkiinnonkohteistasi ja mainonnan mukauttamiseksi yksilöllisesti tallennettujen tietojen perusteella. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi tai mobiiliin päätelaitteeseesi. Näin ollen sinulle näytetään mainoksia, jotka hyvin todennäköisesti vastaavat sinua kiinnostavia tuotteita ja tietoja. Mikäli kerätyissä tiedoissa on viittauksia sinuun henkilönä, tapahtuu käsittely GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti oikeutetun etumme perusteella käyttää personoitua mainontaa ja markkinatutkimusta. Voit kieltää pysyvästi evästeiden käytön mainostamiseen asettamalla internet-selaimesi siten, ettei tietokoneellesi enää tulevaisuudessa voida asettaa mitään evästeitä tai olemassa olevat evästeet poistetaan. Kaikkien evästeiden poiskytkeminen voi kuitenkin johtaa siihen, että joitain internet-sivujemme toimintoja ei enää voida suorittaa.

Lisäksi käytämme Nostoa suostumuksesi perusteella eli 6 artiklan 1 kohdan 1 lauseen a) alakohdan oikeusperusteella voidaksemme tarjota sinulle vierailemiesi sisältöjen pohjalta sähköpostitse tietoja ja mainoksia mahdollisesti sinua kiinnostavista tuotteista. 

Lisätietoja ja tietosuojamääräykset koskien mainontaa ja Nostoa löydät täältä:

http://www.nosto.com/de/geschaftsbedingungen/

  • 8 Sosiaalisen median liitännäisiä ja mediapalveluita

Yhteisöliitännäiset

(1) Käytämme tällä hetkellä seuraavia sosiaalisen median liitännäisiä: Facebook Pinterest Twitter Instagram. Käytämme tässä yhteydessä nk. kahden napsautuksen ratkaisua. Tämä tarkoittaa, että kun vierailet sivustollamme, liitännäisen tarjoajalle ei aluksi pääsääntöisesti välitetä mitään henkilötietoja. Liitännäisen tarjoajan tunnistat merkistä alkukirjainta ympäröivässä laatikossa tai logosta. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden viestiä suoraan liitännäisen tarjoajan kanssa painikkeen avulla. Vain jos napsautat merkittyä kenttää ja näin aktivoit sen, liitännäisen tarjoaja saa tiedon, että olet avannut online-tarjontamme kyseisen verkkosivun. Lisäksi välitetään tämän selosteen § 3:ssa mainitut tiedot. Facebookin ja Xingin kohdalla IP-osoite anonymisoidaan välittömästi keräämisen jälkeen kyseisen tarjoajan tietojen mukaisesti Saksassa. Liitännäisen aktivoimisen jälkeen välitetään sinusta henkilötietoja kyseisen liitännäisen tarjoajalle ja tallennetaan siellä (amerikkalaisten tarjoajien kohdalla ). Koska liitännäisen tarjoaja kerää tietoja erityisesti evästeiden avulla, suosittelemme poistamaan kaikki evästeet selaimesi turvallisuusasetuksista ennen kohdan aktivoimista.

(2) Emme voi vaikuttaa kerättäviin tietoihin tai tietojen käsittelymenetelmiin, emmekä tunne tietojen keräämisen koko laajuutta, käsittelyn tarkoitusta tai tallennusaikoja. Meillä ei myöskään ole mitään tietoja liitännäisen tarjoajan keräämien tietojen poistamisesta.

(3) Liitännäisen tarjoaja tallentaa sinusta keräämänsä tiedot käyttöprofiileihin ja käyttää näitä mainos- tai markkinatutkimustarkoituksiin ja/tai verkkosivustonsa sovittamiseen tarvetta vastaaviksi. Tätä analysointia käytetään erityisesti (myös sisäänkirjautumattomien käyttäjien tapauksessa) tarvepohjaisen mainonnan esittämiseksi ja kertomaan muille sosiaalisen verkoston käyttäjille sinun aktiviteeteistäsi verkkosivullamme. Sinulla on oikeus vastustaa tällaisten käyttäjäprofiilien muodostamista, jolloin sinun tulee kääntyä kyseisen liitännäisen tarjoajan puoleen. Liitännäisten avulla tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa sosiaalisten verkostojen ja muiden käyttäjien kanssa voimme parantaa tarjontaamme ja  sinulle käyttäjänä mielenkiintoisemman. Liitännäisten käytön oikeusperuste on GDPR:n 6 artikla 1 kohta 1 lause f alakohta.

(4) Tietojen välitys tapahtuu huolimatta siitä, onko sinulla tiliä liitännäisen tarjoajalla ja oletko kirjautunut sisään liitännäisen tarjoajan palveluun. Jos olet sisäänkirjautunut liitännäisen tarjoajan palveluun, sivustoltamme kerätyt tiedot liitetään suoraan liitännäisen tarjoajan palvelussa olevaan tiliisi. Jos painat aktivoitua painiketta ja esim. linkität sivun, liitännäisen tarjoaja tallentaa myös tämän tiedon käyttäjätiliisi ja jakaa sen kontakteillesi julkisesti. Suosittelemme kirjautumaan ulos säännöllisesti sosiaalisen verkoston käytön jälkeen, erityisesti ennen painikkeen aktivointia, sillä silloin voit välttää tiedon liittämisen liitännäisen tarjoajan palvelussa olevaan profiiliisi.

(5) Lisätietoja tietojen keräämisen tarkoituksesta ja laajuudesta ja liitännäisen tarjoajan suorittamasta kerättyjen tietojen käsittelystä saat seuraavista tarjoajien tietosuojaselosteista. Sieltä löydät myös lisätietoja tähän liittyvistä oikeuksistasi ja käytettävissä olevista yksityisyydensuoja-asetuksista.

(6) Kyseisten liitännäisten tarjoajien osoitteet ja URL-osoitteet sekä heidän tietosuojaohjeensa:

  1. a) Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, USA; http://www.facebook.com/policy.php; lisätietoja tietojen keruusta: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications sekä http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo. Facebook käyttää EU-US-Privacy-Shield-tietosuojajärjestelyä, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
  2. b) Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, California 94103, USA; https://twitter.com/privacy. Twitter käyttää EU-US-Privacy-Shield-tietosuojakäsittelyä, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
  3. c) Pinterest Inc., 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103-490, USA: https://about.pinterest.com/de/privacy-policy Pinterest käyttää EU-US-Privacy-Shield-tietosuojakäsittelyä, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
  4. d) Instagram: Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA. Lisätietoja löydät Instagramin tietosuojaselosteesta: https://instagram.com/about/legal/privacy/. Instagram käyttää EU-US-Privacy-Shield-tietosuojakäsittelyä, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

YouTube-videoiden liittäminen

(1)  Olemme liittäneet online-tarjontaamme YouTube-videoita, jotka on tallennettu osoitteeseen http://www.YouTube.com ja jotka toistetaan suoraan verkkosivustoltamme. Nämä sisältyvät kaikki "laajennetun tietosuojan piiriin", eli sinusta käyttäjänä ei välitetä mitään tietoja YouTubelle, jos et katso videoita. Vasta kun toistat videon, siirretään kohdassa 2 mainitut tiedot. Emme voi vaikuttaa tähän tietojen siirtoon.

(2) Vieraillessasi verkkosivustolla YouTube saa tiedon, että olet avannut kyseisen verkkosivustomme alasivun. Lisäksi välitetään tämän selosteen § 3:ssa mainitut tiedot. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, onko sinulla käyttäjätiliä YouTuben palvelussa, johon olet kirjautunut sisään, vai eikö sinulla ole käyttäjätiliä. Jos olet kirjautunut sisään Googleen, tietosi liitetään suoraan tiliisi. Jos et halua, että tiedot liitetään YouTube-palvelun profiiliisi, sinun on kirjauduttava ulos ennen painikkeen aktivointia. YouTube tallentaa tietosi käyttöprofiileihin ja käyttää näitä mainos- tai markkinatutkimustarkoituksiin ja/tai verkkosivustonsa sovittamiseen tarvetta vastaavaksi. Tätä analysointia käytetään erityisesti (myös sisäänkirjautumattomien käyttäjien tapauksessa) tarvepohjaisen mainonnan luomiseen ja kertomaan muille sosiaalisen verkoston käyttäjille sinun aktiviteeteistäsi verkkosivullamme. Sinulla on oikeus vastustaa tällaisten käyttäjäprofiilien muodostamista, jolloin sinun tulee kääntyä pyyteesi kanssa YouTuben puoleen.

(3) Lisätietoja tietojen keräämisen tarkoituksesta ja laajuudesta ja YouTuben suorittamasta tietojen käsittelystä saat tietosuojaselosteesta. Sieltä löydät myös lisätietoja oikeuksistasi ja käytettävissä olevista yksityisyydensuoja-asetuksista. https://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google käsittelee henkilötietojasi myös USAssa ja käyttää EU-US-Privacy-Shield-tietosuojajärjestelyä, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

  • 9 Facebookin mukautetut kohderyhmät

(1) Lisäksi verkkosivustolla käytetään Facebook Inc.:in ("Facebook") uudelleenmarkkinointitoimintoa "mukautetut kohderyhmät". Sen avulla voidaan esittää verkkosivuston käyttäjille sosiaalisen verkoston Facebookin tai muun samaa menetelmää käyttävän verkkosivuston vierailun yhteydessä mielenkiinnonkohteisiin mukautettuja mainoksia ("Facebook-mainokset"). Tämän tarkoituksena on näyttää sinua kiinnostavia mainoksia ja tehdä näin verkkosivustamme sinulle kiinnostavampi.

(2) Käytettävien markkinointityökalujen avulla selaimesi luo automaattisesti suoran yhteyden Facebookin palvelimeen. Emme voi vaikuttaa Facebookin työkalun avulla keräämien tietojen laajuuteen ja jatkokäsittelyyn, ja tiedotamme sinulle sen vuoksi vastaavan tietämyksemme: Facebookin mukautettujen kohderyhmien liittämisen kautta Facebook saa tiedon, että olet avannut internet-esiintymisemme kyseisen verkkosivun, tai että olet napsauttanut ilmoitustamme. Jos olet rekisteröitynyt Facebookin palveluun, Facebook voi liittää vierailun tiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Facebookiin tai et olisi kirjautunut sisään, on mahdollista, että palveluntarjoaja saa tietoonsa IP-osoitteesi ja muita tunnistamisominaisuuksia ja tallentaa ne.

(3) Sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat poistaa toiminnon "Facebookin mukautetut kohderyhmät" käytöstä [tässä ja] osoitteessa https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#.

(4) Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on GDPR:n 6 artikla 1 kohta 1 lause f alakohta. Lisätietoja Facebookin suorittamasta tietojen käsittelystä löydät osoitteesta https://www.facebook.com/about/privacy.