Afrikannorsu, naaras

Afrikannorsu, naaras

Luettelonumero
14761
Afrikkalaiset norsuvauvat viettävät äidinsä kehossa 20-22 kuukautta ennen kuin ne pääsevät tutustumaan maailmaan. Naarasnorsuilla on nisäkkäiden pisin tiineysaika.
  • Tarkemmat tiedot
  • Lisätietoja
Tarkemmat tiedot
Mitat
14,6 x 7,5 x 9,1 cm (L x S x K)
Ikäsuositus
3-8 Vuotta
Lisätietoja
Norsut ovat tunnettuja paksunahkaisuudestaan. Niiden iho on kuitenkin niin herkkä, että se palaa herkästi auringossa. Siksi norsut roiskivat useita kerroksi mutaa päällensä. Tämä mukava ”jäähdytyspakkaus” suojaa myös helteeltä. Vaikka norsut eivät kuulekaan yhtään muita eläimiä paremmin suurilla korvillaan, korvat auttavat niitä selviämään Afrikan helteestä. Kun ne heiluttavat korviaan, veri jäähtyy ja virkistää.

Fun Fact

Norsulauma koostuu usein 10-12 eläimestä ja sitä johtaa kokenut naaras.

Tieteelliset tosiasiat

  • Tieteellinen nimi : Loxodonta africana
  • Globaali aloitussivu : Afrikka
  • Konservointitila : Vaarantuneet
  • Ensisijainen eliöympäristö : Metsä, Savanni, Pensasaro, Niityt