Ustawienia sfery prywatnej

Wymagane usługi

Wymagane usługi są esencjonalne dla funkcjonowania naszej strony i zatem nie mogą być zdeaktywowane. Należą do nich:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP lokalizacje (anonimowy)

  • Ustawienia sfery prywatnej

  • Cookies

Usługi analizy

Pomaga nam sporządzać zanonimizowane analizy i statystyki w celu większej wydajności i lepszego korzystania z naszych stron/aplikacji. Zebrane dane są dla nas najważniejszą podstawą rozpoznania potencjalnych problemów i stałej poprawy przyjemności korzystania z naszych stron.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Usługi personalizacji

Zapewnia bardziej osobiste, odpowiednie możliwości użytkownika poprzez personalizację/dostosowanie zawartości dla Ciebie bazując na poprzednich wizytach, odsłonach i zamówieniach.

  • Sovendus

  • Nosto

Usługi mediów społecznościowych

Umożliwia Ci dzielenie się naszymi treściami w mediach społecznościowych na przykład z przyjaciółmi i znajomymi oraz polecanie ich dalej innym osobom czy też ´lajkowanie´.

  • Facebook

Młody słoń afrykański

Młody słoń afrykański

SKU: 14763

Wymiary: 6,8 x 3,5 x 5,5 cm (S × G × W)


Młody słoń afrykański

Szczegóły dotyczące produktu

Nowo narodzone słoniątka ważą już 100 kilogramów i mają 90 centymetrów wzrostu. Po pół godzinie potrafią już stać na własnych nogach i podążać za stadem.

Dzieci słoni są nadal dość niezgrabne po urodzeniu i muszą najpierw nauczyć się radzić sobie z trąbą. Nie mogą się jeszcze wyżywić i są karmione przez matkę przez pierwszy rok życia. Codziennie nabierają dobry kilogram wagi. Bardzo ważne jest, aby szybko rosły, ponieważ lwy lub krokodyle nie polują na dorosłe, zdrowe zwierzęta. W przypadku niebezpiecznego zbliżenia się drapieżnika dorosłe zwierzęta tworzą krąg wokół młodych. Pośród nich są bezpieczne.

Ciekawostka

Podczas porodu słoniątko spada z wysokości około 70 cm. Nic mu się przy tym nie dzieje.

Fakty naukowe

  • Nazwa naukowa: Loxodonta africana
  • Rejon występowania: Afryka
  • Status ochrony gatunku: narażony
  • Główne siedlisko: Busz, Lasy, Sawanna, Użytki zielone