Ustawienia sfery prywatnej

Wymagane usługi

Wymagane usługi są esencjonalne dla funkcjonowania naszej strony i zatem nie mogą być zdeaktywowane. Należą do nich:

  • Session

  • Google Maps

  • Trusted Shops

  • IP lokalizacje (anonimowy)

  • Ustawienia sfery prywatnej

  • Cookies

Usługi analizy

Pomaga nam sporządzać zanonimizowane analizy i statystyki w celu większej wydajności i lepszego korzystania z naszych stron/aplikacji. Zebrane dane są dla nas najważniejszą podstawą rozpoznania potencjalnych problemów i stałej poprawy przyjemności korzystania z naszych stron.

  • Webtrekk

  • GoogleTags

  • Awin

Usługi personalizacji

Zapewnia bardziej osobiste, odpowiednie możliwości użytkownika poprzez personalizację/dostosowanie zawartości dla Ciebie bazując na poprzednich wizytach, odsłonach i zamówieniach.

  • Sovendus

  • Nosto

Usługi mediów społecznościowych

Umożliwia Ci dzielenie się naszymi treściami w mediach społecznościowych na przykład z przyjaciółmi i znajomymi oraz polecanie ich dalej innym osobom czy też ´lajkowanie´.

  • Facebook

Słoń afrykański

Słoń afrykański

SKU: 14762

Wymiary: 19,5 x 9 x 12,3 cm (S × G × W)


Słoń afrykański

Szczegóły dotyczące produktu

Słoń ma fenomenalną pamięć: nawet po wielu latach potrafi sobie przypomnieć, gdzie znajdują się wodopoje lub rozpoznać innego słonia, z którym go rozdzielono.

Samce słonia są znacznie większe niż samice. Zwierzęta te, sięgające nawet cztery metry wysokości, są drugimi co do wielkości zwierzętami lądowymi, zaraz po żyrafach. Ważą od pięciu do sześciu ton, co jest największą wagą spośród wszystkich zwierząt lądowych. Zwykle samce słonia afrykańskiego oddzielają się od swojego stada, kiedy mają około dwunastego roku życia. Następnie dorastają na tyle, by znaleźć własne pożywienie i bronić się oraz przemieszczać po kraju z innymi samcami lub jako samotnicy – szukając innego stada.

Ciekawostka

Słonie rozpoznają swoje własne odbicie w lustrze. Poza nimi potrafią to tylko nieliczne zwierzęta.

Fakty naukowe

  • Nazwa naukowa: Loxodonta africana
  • Rejon występowania: Afryka
  • Status ochrony gatunku: narażony
  • Główne siedlisko: Busz, Lasy, Sawanna, Użytki zielone