Pansarnoshörning

Pansarnoshörning

Katalognummer
14816
Pansarnoshörningen lever i nordöstra Indien.
  • Detaljer
  • Mer information
Detaljer
Mått
13,9 x 4,4 x 6,7cm (B x D x H)
Åldersrekommendation
3-8 År
Mer information
Pansarnoshörningen lever i nordöstra Indien. Den känns igen på de tjocka hudvecken och det ser ut som djuret har en tjock pansarbeklädnad på sig. I motsats till sina afrikanska släktingar är den mycket lugn och fredlig. Den mesta tiden tillbringar den med att äta gräs, blad, grenar och frukter.

Roliga fakta

Huden på en pansarnoshörning är 4 cm tjock och under den sitter ett upp till 5 cm tjockt fettlager.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn : Rhinoceros unicornis
  • Global startsida : Asien
  • Status för bevarande : Sårbar
  • Primär livsmiljö : SavannSavann, Gräsmark, Mosse
Relaterad Produkte