Leeuwin

Leeuwin

Catalogusnummer
14825
Bij de leeuwen zijn het vrijwel alleen de vrouwtjes die op jacht gaan.
  • Details
  • Meer informatie
Details
Afmetingen
11,60 x 4,0 x 5,30 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
Meer informatie
Bij de leeuwen zijn het vrijwel alleen de vrouwtjes die op jacht gaan. Omdat veel prooidieren sneller zijn, besluipen de roofdieren hun prooi van verschillende kanten. Op de laatste meters sprinten ze dan naar hun buit. Ook al jagen meestal de vrouwtjes, de mannetjes mogen het eerste eten.

Fun fact

Ook leeuwinnen kunnen brullen. Ze zijn nog te horen op een afstand van 8 kilometer.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Panthera leo
  • Global Home: Afrika
  • Status van de conversatie : Kwetsbaar
  • Belangrijkste leefgebied : Droge savanne, subtropisch struikvegetatie, subtropisch grasland
Aanverwante producten