Pinguïn

Pinguïn

Catalogusnummer
14841
De pinguïn uit de Schleich® WILD LIFE themawereld heeft gele oorvlekken en zwart-witte veren waardoor het lijkt alsof hij een rokkostuum draagt.
  • Details
  • Meer informatie
Details
Afmetingen
3,3 x 3,1 x 5,1 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • De Schleich® figuren zijn natuurgetrouw gemodelleerd en staan voor pedagogisch waardevol speelgoed.
  • Dit artikel hoort bij de WILD LIFE themawereld en is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar.
Meer informatie
De pinguïn uit de Schleich® WILD LIFE themawereld is een keizerspinguïn. Van alle pinguïns is hij de grootste en de zwaarste. Bovendien is hij de enige die zover ver in het zuiden van Antarctica leeft. Keizerspinguïns bouwen geen nest, maar broeden direct op het ijs. Als het vrouwtje haar ei heeft gelegd, gaat ze terug naar de zee om naar vis te duiken. Het mannetje broedt het ei uit. Hij legt het ei op zijn voeten en stulpt zijn buikplooi erover om het warm te houden.

Fun fact

Als keizerspinguïns uit het water willen, springen ze met een hoge boog op het ijs.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Aptenodytes forsteri
  • Global Home: Antarctica
  • Status van de conversatie : Mogelijk bedreigd
  • Belangrijkste leefgebied : Oceaan, kust
Aanverwante producten