Rode panda

Rode panda

Catalogusnummer
14833
Afmetingen
8,7 x 2,5 x 3,5 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
  • Details
  • Meer informatie
Details
De rode panda van Schleich® Wild Life heeft een staart met ringen, een roodbruine vacht en krachtige poten met scherpe klauwen.
De rode panda is een klein zoogdier dat voorkomt in de oostelijke Himalaya en in het zuidwesten van China en hoofdzakelijk bamboe eet. Net als de rode panda van Schleich® Wild Life, ziet het dier op het eerste gezicht uit als een kruising van een wasbeer, vos en kat. Ondanks de naam is de panda eigenlijk helemaal geen beer. De rode panda is een speciale soort met de wetenschappelijke naam Ailuridae.
Meer informatie

Fun fact

Als rode panda's een dutje doen, vouwen ze hun staart als bescherming over hun snuit.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Ailurus fulgens
  • Global Home: Azië
  • Status van de conversatie : Sterk bedreigd
  • Belangrijkste leefgebied : Bossen
Aanverwante producten