Wombat

Wombat

Catalogusnummer
14834
Net als in het wild, heeft de wombat van Schleich® Wild Life een grijsbruine vacht, een grote kop en opvallend korte voor- en achterpoten.
  • Details
  • Meer informatie
Details
Afmetingen
7,5 x 2,7 x 4,3 cm (B x D x H)
Aanbevolen leeftijd
3-8 Jaren
Meer informatie
Wombats zijn kleine buideldieren met een plompe lichaamsbouw die op het Australische continent voorkomen. Als ze net niet grazen, leven de kleine zoogdieren onder de grond, waar ze holen en gangen hebben gegraven. Om te kunnen graven hebben ze tanden als die van knaagdieren en aan hun poten hebben ze sikkelvormige klauwen, net als de wombat van Schleich® Wild Life.

Fun fact

Wombats slapen op hun rug met alle vier hun poten in de lucht.

Wetenschappelijke feiten

  • Wetenschappelijke naam : Vombatidae
  • Global Home: Australië
  • Status van de conversatie : Niet bedreigd
  • Belangrijkste leefgebied : Bossen
Aanverwante producten